Jauktajam korim "Norise" panākumi starptautiskā koru konkursā Prāgā, Čehijā


Esam atgriezušies mājās no "Prague Advent and Christmas Choral Festival with Petr Eben's Prize" ar diviem kausiem un Zelta diplomu.


Konkurss norisinājās Prāgā, Čehijā no 2018.gada 30.novembra līdz 2.decembrim. Tas ne tikai iezīmēja Adventa laika sākšanos, bet koru uzstāšanās Vespilsētas laukumā arī atklāja kultūras mēnesi Čehijā.

Mēs piedalījāmies konkursā jaukto koru kategorijā, izpildot 5 sakrālas kompozīcijas. Turklāt konkursā uzstājāmies ar pirmo kārtas numuru. Pēc konkursa uzstāšanās korim bija iespēja koncertēt vienā no skaistākajām Prāgas baznīcām - Sv.Salvatora baznīcā.



Foto - konkursa organizētāju arhīvs


Vakarā varējām apskatīt gleznaino Prāgu un gatavoties nākamās dienas koncertam Prāgas vecpilsētā.
Foto - koristu personīgais arhīvs


Sestdiena kļuva par, iespējams, piepildītāko dienu mūsu kora vēsturē, ar kuru konkurēt varētu tikai Dziesmu svētku nedēļas sajūta :)

Dienu sākām ar Kultūras mēneša atklāšanu, uzstājoties uz Vecpilsētas skatuves.
 Foto - koristu personīgais arhīvs

Pēc tam mūsu gides Pavlinas pavadībā devāmies ekskursijā pa Prāgu, bet pēc tam visu koru dziedātājiem bija iespēja piedalīties kopdziedāšanas pasākuma konkursa žūrijas vadībā.


Foto - konkursa organizētāju arhīvs

Pēc tam turpinājām Prāgas apskati, kopā veicot apmēram 20 km un vakarā devāmies uz rezultātu paziņošanu.

Liels bija satraukums, ierodoties uz rezultātu paziņošanu, jo šajā konkursā bijām izvēlējušies grūti repertuāru, tajā ieguldījuši ļoti daudz darba un, lai arī pašiem bija pārliecība, ka sniegums bija tiešām ļoti labs, bija grūti spriest par kopainu, jo saspringtā grafika dēļ citu koristu uzstāšanos nebijām dzirdējuši.


Svinīgajā ceremonijā uzzinājām, ka esam ne tikai vienīgie jaukto koru kategroijā, kas ieguvuši Zelta diplomu, bet līdz ar to kļuvuši par kategorijas uzvarētājiem. Turklāt saņēmām arī speciālbalvu par "Labāko konkursa programmas dramaturģiju". Šie panākumi ļāva mums kvalificēties Grand prix izcīņai. 

Foto - konkursa organizētāju arhīvs

Tikai dažas minūtes pēc rezultātu paziņošanas 6 kori steidzīgi sagatavojās Lielās balvas izcīņai un devās uz skatuvi.
Lai arī nogurums bija darījis savu, bijām ļoti mobilizējušies un izpildījām 2 kompozīcijas - K.Nystedt "Gloria" un S.Rahmaņinova "Bogoroditse Devo".
Kopsummā piekāpāmies Čehijas meiteņu korim, kuru sniegums bija pārliecinošāks.


Foto - konkursa organizētāju arhīvs


Pacilātā noskaņojumā devāmies mājās!


Tepat Latvijā mūs varēs dzirdēt jau pavisam drīz - 18.decembrī plkst. 19.00 koncertā "Ziemas skaņa" VEF kultūras pils kamerzālē. Ieeja bez maksas!



Komentāri